Poslovnica Sheraton, Kneza Borne 2
(ulaz sa Draškovićeve ulice)
Telefon: +385 1 5614 249
Mobitel: +385 91 9710 432
E-mail: pollakcvijece@pollakcvijece.com
Image Alt

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Ovi uvjeti reguliraju poslovni odnos između Pollak dizajn d.o.o., Pohorska 20, 10 090 Zagreb,
OIB: 84659891443, zastupan po direktoru Marku Pollaku, koji je izdavač internetske trgovine Pollak cvijeće (u daljnjem tekstu Pollak flowers) i naručitelja. Korištenjem Pollak flowers internet trgovine smatra se da ste upoznati i suglasni s uvjetima korištenja.

Opće odredbe

Pollak dizajn d.o.o., Pohorska 20, 10 090 Zagreb, OIB: 84659891443 izdavač je internetske trgovine Pollak flowers.
Naručitelj je osoba koja je naručila i platila proizvode.
Primatelj je osoba koju je naveo naručitelj prilikom narudžbe, a naručitelj ujedno može biti i primatelj.
Proizvodima se smatraju svi artikli na internet trgovini Pollak flowers.
Račun se ispostavlja na ime naručitelja ili ime njegove tvrtke i dostavlja se putem e-maila ukoliko nije drugačije navedeno.

Cijene

U sve navedene cijene na internetskoj trgovini Pollak flowers uključen je porez na dodanu vrijednost (PDV).

Proizvodi

Pollak flowers nastoji isporučiti u potpunosti jednak proizvod. Kako nabava cvijeća ovisi o sezoni postoji mogućnost da se isporučena dekoracija razlikuje od dekoracije sa slike. Cvijeće nedostupno u vrijeme narudžbe zamijeniti ćemo sličnim, iste kvalitete u naručenoj vrijednosti.

Narudžba

Radi točne i kvalitetne isporuke narudžbe zaprimamo isključivo dan ranije. Narudžbe zaprimljene u petak biti će isporučene u ponedjeljak ili prvi slijedeći radni dan ( ukoliko je ponedjeljak praznik)  u vremenu od 9-16h ukoliko nije drugačije dogovoreno. MOLIMO DA NARUDŽBE IZVRŠAVATE ISKLJUČIVO U TOKU NAŠEG RADNOG VREMENA KAKO BI MOGLI NA VRIJEME NARUČITI CVIJEĆE, NAPRAVITI NARUDŽBU I ISPORUČITI PROIZVOD. Za narudžbe naručene izvan našeg radnog vremena koje je navedeno na našoj web stranici, a koje nisu isporučene u željeno vrijeme klijenta ne odgovaramo. Narudžbe će biti isporučene u prvom mogućem slobodnom terminu dostave, isti ili najkasnije drugi dan. Narudžba je važeća od trenutka primljene uplate. Nakon narudžbe, naručitelju na mail stiže potvrda sa svim navedenim podacima, kao i podacima za plaćanje. Za uplaćeni iznos narudžbe koja je naručena izvan radnog vremena poslovnice i koja zbog toga nije mogla biti isporučena u traženo vrijeme ili dan ( radno vrijeme je navedeno na stranicama www.pollakcvijece.com ), nije moguće dobiti povrat novaca već poklon bon u uplaćenom iznosu.
Narudžbu je moguće promijeniti u roku od sat vremena, unutar našeg radnog vremena putem e-maila ili telefona. Pod promjenom narudžbe, smatra se promjena teksta u poruci primatelju, promjena podataka primatelja, adrese i sl. Naručitelj mora obratiti pažnju na ispravnost prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, a posebno na ime, prezime i adresu primatelja. Za neuspješne dostave zbog nepotpunih ili netočnih podataka ne odgovaramo
Naručitelj mora biti siguran da će primatelj biti na mjestu određenom za dostavu u željeno / navedeno vrijeme dostave, jer u protivnom proizvod se ostavlja ispred vrata, kod susjeda i sl (osim kada je dostavu potrebno najaviti).

Otkazivanje

Zakon o zaštiti potrošača regulira otkazivanje narudžbe.
Narudžbu je moguće otkazati prije nego je ona isporučena tj. prije no što je proizvod (buket, aranžman i sl.) izrađen i cvijeće naručeno, a to je dan prije isporuke narudžbe.  Zahtjev za otkazivanje narudžbe naručitelj treba uputiti u pisanom obliku, putem e-maila na adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com, najkasnije jedan dan prije isporuke narudžbe.

Dostava proizvoda

Pollak flowers dostavlja proizvod/e primatelju u dogovoreno vrijeme putem gradske kurirske službe. Narudžbe najavljujemo gradskoj dostavnoj službi dan ranije, pa Vas molimo da narudžbe isto izvršite dan ranije u toku našeg radnog vremena kako bi dostava bila na vrijeme izvršena. Molimo uzmite u obzir da narudžbe mogu uraniti ili kasniti +/- 1 sat zbog raznih uvjeta na cesti ili drugih neprilika za koje ne odgovaramo. Za kašnjenje, potrgane ili oštećene proizvode ili sve ostalo što se desi u dostavi, a nakon što smo isporučili proizvod dostavljaču, ne odgovaramo.

Dostavu vršimo nakon potvrde plaćanja.
Dostava se vrši od ponedjeljka do petka od 9.00 h do 16.00 h.
Dostavu na kućnu adresu vršimo na području Zagreba, Sesveta, Sesvetskog Kraljevca i Lučkog.
Cijena dostave nije uključena u cijenu te iznosi:

Zagreb ( Centar – Buzin – Novi Zagreb – Dubrava – Jankomir ) €10,00 (75,00 kn)
Sveta Nedjelja, Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Lučko 15,00 (98,00 kn)

Osim primatelja, cvijeće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primatelja, ukoliko to želi.
Moguća je dostava u bolnice, urede i hotele ali uz pripadajuće informacije, puni naziv, adresu, broj sobe, naziv ili broj odjela, radno vrijeme.
Ukoliko nije moguće doći do primatelja, cvijeće se predaje službenoj osobi ili osobi na navedenoj adresi (npr. u bolnici medicinskoj sestri, recepcionaru u hotelu, ukućanima i sl.).
Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada primatelj, osoba na toj adresi ili službena osoba preuzmu dostavljeni proizvod ili ako su ispunjeni svi uvjeti iz članka ( Neizvršena dostava ”

Neizvršena dostava

Dostava nije moguća u sljedećim uvjetima: primatelj odbija pošiljku, netočne informacije o primatelju, primatelj nije na adresi, viša sila.
Ukoliko ne možemo ispuniti dostavu iz bilo kojeg razloga, kontaktirati ćemo naručitelja i dogovoriti daljnje korake. Ukoliko se nitko od kontakata ( naručitelj/ica – primatelj/ica ) ne javlja i nema mogućnosti ostavljanja proizvoda ispred vrata ( zaključana zgrada, dvorište, ulaz ili ostalno što bi onemogućilo ostavljanje proizvoda na sigurnom), a dostavna služba ih nije u mogućnosti kontaktirati, narudžbu vraćamo u poslovnicu.  Ukoliko se naručitelj/ica ili primatelj/ica  povratno javi nakon što je narudžba / proizvod vraćen/a u poslovnicu, narudžbu je potrebno pokupiti osobno, ili platiti i dogovoriti drugu dostavu sa novim prvim slobodnim vremenom i datumom dostave.

Cvijeće čuvamo 24 sata od neuspjele dostave. U tom periodu je potrebno da se naručitelj ili primatelj izjasne oko načina prikupa narudžbe. Nakon toga ga zbrinjavamo u otpad, a dostavu smatramo izvršenom.

Reklamacije

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi riješili problem na obostrano zadovoljstvo. U slučaju reklamacije na proizvod postupiti u skladu s odredbama Zakona o obveznim odnosima Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, internet trgovina Pollak flowers Vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz internet kupovinu šaljete na e-mail adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com.

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno članku 79, Zakon o zaštiti potrošača, naručitelj nema pravo na jednostrani raskid ugovora ( povrat robe ) u roku od 14 dana.
Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:
1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
Za detalje kontaktirajte nas putem e-maila na adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com.

Autorska prava

Strogo je zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala (tekstovi, slike, logo i sl.) ili bilo kakvo drugo mijenjanje ove internetske stranice bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Pollak dizajn d.o.o. . Kršenje ove zabrane rezultira povredom prava intelektualnog vlasništva i može dovesti do pokretanja više vrsta sudskih postupaka.

Sigurnost plaćanja kreditnim / debitnim karticama

Pollak flowers ne pohranjuje brojeve kreditnih / debitnih kartica, a ostali podaci nisu dostupni neovlaštenim osobama. Sve transakcije biti će provedene u hrvatskoj valuti. Naplaćeni iznos na vašoj kreditnoj / debitnoj kartici konvertiran je u vašu / lokalnu valutu prema tečaju vašeg kartičara. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava T-Com PayWay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava T-Com PayWay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Prikupljanje, obrada i sigurnost osobnih podataka ( Zaštita i prikupljanje osobnih informacija )

Pollak dizajn d.o.o. ( Pollak Flowers ) se obvezuje, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje ugovora. Pollak dizajn d.o.o. ne šalje promotivnu, neželjenu i sl. elektroničku poštu, osim one vezane za narudžbu, niti sakuplja evidenciju adresa za slanje istih. Svi djelatnici Pollak dizajn d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Voditelj obrade podataka

Pollak dizajn d.o.o., Pohorska 20, 10 090 Zagreb je voditelj obrade osobnih podataka internet trgovine i poslovnice Pollak flowers. Politika privatnosti primjenjuje se na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo

Za potrebe poslovanja (ispunjenja ugovora) prikupljamo sljedeće podatke:

Ime i prezime naručitelja
Adresu naručitelja (ulica, kućni broj, grad, država)
Email adresu naručitelja
Telefonski broj naručitelja
Ime i prezime primatelja
Adresa za dostavu (ulica, kućni broj, grad)
Telefonski broj primatelja (poželjno radi lakše organizacije dostave)

U koju svrhu se koriste podaci:
Prikupljeni podaci koriste se za izvršavanje ugovora tj. za dostavu naručenog proizvoda, izdavanje računa i kontaktiranje primatelja ili naručitelja, a vezano za izvršenje ugovora tj. dostavu cvijeća, ukoliko je to potrebno. Podatke ne koristimo u druge svrhe tj. ne šaljemo newslettere, ne obrađujemo podatke za neku drugu svrhu, niti ih ustupamo trećoj strani za obradu, osim partnerima za izvršenje ugovora tj. dostavu cvijeća, te kroz servise (email i hosting servisi) koje koristimo samo u svrhu izvršenja ugovora tj. dostave cvijeća.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:
dostavnim službama (podaci primatelja)
partner cvjećarnicama (podaci primatelja)
Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Za procesuiranje kreditnih / debitnih kartica koristimo uslugu PayWay Hrvatskog Telekoma, koji koristi enkripciju kako bi zaštitio podatke kod procesuiranja kreditnih kartica.

Iznimno otkrivanje osobnih podataka
U slučaju zakonskih odredbi ili kada od nas to zatraži ovlašteno tijelo RH ( policija, sud, inspekcija i sl. ), podaci će biti ustupljeni zahtjevatelju.

Gdje se pohranjuju osobni podaci

Osobni podaci pohranjuju se u obliku elektroničke pošte na poslužiteljima koje koristimo, a pristup njima zaštićen je lozinkom i enkripcijom. Također, kao mjera opreza, podaci se pohranjuju i na poslužitelju u obliku log datoteke (u slučaju da sustav elektroničke pošte ima poteškoće u radu).
Za usluge elektroničke pošte koristimo G Suite.
Za potrebe izdavanja računa, podaci (naručitelja) se pohranjuju unutar aplikacije Synesis.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Kako bi osigurali sigurnost podataka, koristimo samo provjerene servise u našem poslovanju.
Za elektroničku poštu koristimo G Suite koji koristi najsuvremenije zaštite kao što su 2 step verification, security key enforcement, suspicious login monitoring, data loss prevention, enhanced email security i dr. i koji je GDPR usklađen.
Više informacija na https://privacy.google.com/businesses/compliance/
Za slanje automatske elektroničke pošte kreirane u procesu narudžbe (e-mail narudžbe) koristimo WooCommerce koji je GDPR usklađen i koristi https protokol (SSL). Više informacija na https://woocommerce.com/2017/12/gdpr-compliance-woocommerce/#
Za plaćanje kreditnim / debitnim karticama koristimo PayWay Hrvatskog Telekoma koji zadovoljava PCI DSS sigurnosni standard najviše kategorije. Više informacija na https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/ict/payway.
Također, sva komunikacija između korisnika i internetske trgovine odvija se putem https (secure) protokola i zaštićena je SSL/TLS enkripcijom.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni i legitiman interes pohrane podataka

Podaci u log zapisima na serveru automatski se brišu 45 dana nakon kreiranja.
Podaci o narudžbama poslane na naš poslužitelj elektroničke pošte čuvaju se neograničeno, a minimalno 11 godina prema zakonu o računovodstvu, temeljem kojeg se podaci o svoj dokumentaciji temeljem koje je izvšeno knjiženje u financijsko knjigovodstvo moraju čuvati 11 godina. Postoji legitimni interes za pohranu podataka i nakon navedenog zakonskog perioda od 11 godina, a taj je da kupci temeljem podataka iz ranijih narudžbi mogu jednostavnije, bez ponovnog popunjavanja obrazaca i prolaženja kroz postupak, napraviti novu narudžbu za dostavu prema podacima iz ranije narudžbe, kao i korištenje podataka za plaćanje i linka za plaćanje unutar ranije napravljenih narudžbi, a kako bi te uplate i narudžbe povezali sa podacima za dostavu (što kupci i čine, ta odluka proizlazi iz prakse). Kupac ima pravo, nakon isteka zakonskog roka za čuvanje podataka, iskoristiti svoje pravo na zaborav (prema niže navedenim uputama), no tada neće moći koristiti navedene prednosti.
Podaci poslani prema postmarkapp.com zadržavaju se 45 dana od slanja (na njihovim poslužiteljima), a nakon toga se brišu, a bounce emailovi (oni koji nisu isporučeni – npr. pogrešna email adresa) čuvaju se godinu dana. Podaci potrebni za kreiranje računa (podaci naručitelja) čuvaju se koliko i podaci narudžbe, unutar aplikacije Synesis, kojom se računi i kreiraju (a skladište se lokalno).

Pristup i izmjena podataka

Podaci koje ste unijeli ne nalaze se u centralnoj bazi, već se u procesu narudžbe generira elektronička pošta (e-mail) sa podacima koje ste upisali u procesu narudžbe, te se dostavlja vama na email koji ste naveli u procesu narudžbe, pa samim time imate pristup podacima. Isti su poslani i nama na poslužitelj elektroničke pošte koji koristimo. Kako podatke ne skladištimo osim putem emaila (ne koristimo centralnu bazu podataka), nije ih moguće izmjeniti, a ukoliko je potrebno ažurirati podatke vezane za narudžbu, moguće ih je poslati nama kao odgovor na e-mail narudžbe ili na naš kontakt email pollakcvijece@pollakcvijece.com.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku, nakon isteka zakonskog roka za čuvanje podataka, zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na e-mail adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com te će podaci biti obrisani, osim u slučaju da postoji druga zakonska obveza čuvanja podataka, legitiman interes, te osnova za ostvarenje zakonskih prava koja to priječi.
Zahtjev za brisanje podataka u mogućnosti smo obraditi ukoliko je on poslan sa adrese elektroničke pošte sa koje je narudžba napravljena, sa imenom i prezimenom, te kontakt telefonom osobe koja šalje zahtjev, a kako bi korisnike zaštitili od zlouporabe vaših osobnih podataka (npr. lažno predstavljanje).

Kolačići

Pollak flowers koristi kolačiće (eng. cookie – mala tekstualna datoteka/file kojeg generira web poslužitelj, a internetski preglednik ga sprema na računalo korisnika) kako bi osigurao funkcionalnost internetske trgovine i radi praćenja posjećenosti stranice (za što koristi Google Analytics – Google alalytics privatnost). Korisnik Pollak flowers internetske trgovine može regulirati primanje kolačića putem postavki unutar internetskog preglednika. Pollak flowers isključuje svaku odgovornost za gubitak funkcionalnosti usluge kada korisnik drugačije regulira (onemogući) prihvat kolačića.

Rješavanje sporova

Regulativom Europske unije, sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem poveznice http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
Platformu mogu koristiti potrošači i trgovci.
Za pravni sporove koji mogu nastati vezani za korištenje internetske trgovine Pollak cvijeće nadležan je sud u Zagrebu.

Završne odredbe

Pollak flowers zadržava pravo u bilo kojem trenutku ukinuti ili promijeniti odredbe ovih uvjeta poslovanja, stoga savjetujemo da provjerite uvjete prije nego što namjeravate koristiti internetsku trgovinu. Pollak flowers nije odgovoran za nemogućnost korištenja usluga internetske trgovine izazvanu višom silom, kao niti za štetu nastalu uslijed okolnosti koje se smatraju višom silom.

Kako naručiti

Pročitajte upute i slijedite ih u procesu narudžbe. Proces narudžbe jednostavan je i ne zahtjeva registraciju, a Pollak flowers ne skladišti podatke o narudžbama/karticama.

1. Izaberite jedan ili više proizvoda iz naših kategorija.

2. Unutar stranice moći će te birati veličinu proizvoda, ukoliko je proizvod dostupan u više od jedne veličine. Nakon što ste odabrali veličinu proizvoda, klikom na gumb “DODAJ U KOŠARICU” proizvod je dodan u košaricu, što je vidljivo i u gornjem desnom uglu (na vrhu stranice u mobilnom prikazu), Višestruko klikanje na gumb “dodaj u košaricu” dodaje isti proizvod u košaricu više puta tj. povečava se količina istog proizvoda. Ukoliko želite dodati još neki proizvod u košaricu, ponovite postupak.

3. Nakon što su proizvodi koje želite naručiti u košarici, kliknite na “Vidi Košaricu” u gornjem desnom uglu (na vrhu stranice u mobilnom prikazu). Prikazat će vam se sadržaj vaše košarice tj. popis proizvoda u košarici. Ukoliko košarica sadrži proizvode koje želite naručiti, u donjem lijevom kutu izaberite između opcija „osobno preuzimanje u poslovnici„ ili odaberite dostavu za željeno područje (Zagreb, Sesvete, Sesvetski Kraljevec ili Lučko ). Kada označite željeno, kliknite na gumb “NARUDŽBA / PLAĆANJE”. Ukoliko neki proizvod želite ukloniti, kliknite naoznaku “X” koji se nalazi uz proizvod koji želite ukloniti.

4. Nakon što kliknete na gumb “NARUDŽBA / PLAĆANJE”, prikazat će vam se obrazac za narudžbu. Popunite obrazac potrebnim podacima. Polja označena znakom * su obavezna polja i potrebno ih je ispuniti kako bi uspješno napravili narudžbu. Neka od polja nisu obavezna, no predlažemo da što detaljnije ispunite obrazac kako bi imali što više informacija za dostavu.
* Ukoliko želite da račun glasi na pravnu osobu (tvrtku / obrt / djelatnost) u napomenu je potrebno upisati Naziv, Adresu i OIB poslovnog subjekta.
* Za način plaćanje moguće je birati kreditnu / debitnu karticu ili internet bankarstvo / opću uplatnicu.
* U polje napomena upišite dodatne informacije za dostavu (naziv tvrtke, odjela, posebne upute, drugo prezime na vratima – podstanari, željeni datum i vrijeme dostave , poruku i sl.), ukoliko postoje.
* Radno vrijeme dostave je od ponedjeljka do petka od 9.00h – 16.00h

5. U posljednjem koraku, ovisno o izabranom načinu plaćanja, preusmjereni ste na stranice zasigurno plaćanje kreditnim karticama ili vam se prikazuju (i na email šalju) podaci za plaćanje internet bankarstvom / općom uplatnicom.
* Pollak cvijeće ne pohranjuje brojeve kreditnih / debitnih kartica, naplata se odvija na T- Com PayWay stranicama za sigurnu online kupnju, a ostali podaci nisu dostupni neovlaštenim osobama. PayWay jamči sigurnost prilikom plaćanja karticama putem interneta. Prilikom plaćanja kreditnim / debitnim karticama, možete koristiti Premium Visa, MasterCard, Visa i Diners kreditne kartice ili Visa i Maestro debitne kartice (kartice tekućeg računa).
* Ukoliko vam se u procesu plaćanja otvori dodatan prozor / obrazac i zahtjeva neki oblik verifikacije plaćanja (lozinka, pin, datum rođenja i slično), onda se radi o dodatnoj zaštiti Vaše banke / kartičara za plaćanja putem interneta i bez tog koraka nije moguće izvršiti transakciju.
* Kod plaćanja kreditnom / debitnom karticom, email narudžbe nije potvrda plaćanja. Nakon uspješno izvršenog plaćanja, zaprimit će te dodatan email od PayWay-a kao
potvrdu uspješne transakcije.
* Prilikom kupnje, iznos narudžbe se predautorizira, a naplata se vrši tek nakon isporučene dostave. Ukoliko proizvod nismo u mogućnosti isporučiti, predautorizacija će biti otkazana tj. iznos vam neće biti naplaćen, o ćemu ćete biti obaviješteni (Nemogućnost  isporuke se ne odnosi na dostavu, već na dostupnost proizvoda na određenoj lokaciji).
* Podaci za plaćanje internet bankarstvom isti su kao i podaci za plaćanje općom uplatnicom.

* Plaćanje općom uplatnicom možete izvršiti u poslovnici bilo koje banke, u poštanskim uredima ili poslovnicama FINA-e.
* Ukoliko plaćate internet bankarstvom / općom uplatnicom, molimo vas da potvrdu plaćanja (pdf, scan ili fotografiju) pošaljete na naš email (preporučamo kao odgovor na email narudžbe koji ste zaprimili).
* Kod plaćanja internet bankarstvom / općom uplatnicom bitno je da ispravno upišete “poziv na broj odobrenja” kako bi vašu uplatu povezali s narudžbom.
* Ukoliko proizvod nismo u mogućnosti isporučiti, izvršit ćemo povrat sredstava, o ćemu ćete biti obaviješteni. Ukoliko plaćate sa inozemnog računa na naš hrvatski, dodatno zaračunavamo iznos od 7 eura koji pokriva troškove provizije banke.

6. Nakon što ste napravili narudžbu i izvršili plaćanje, na email narudžbe (nakon što provjerimo narudžbu) odgovorit ćemo vam da je narudžba zaprimljena. Ukoliko uočimo nepravilnosti, nedostatke ili nelogičnosti u narudžbi, kontaktirat ćemo vas na navedeni (vaš) email ili putem telefona. Nakon što izvršimo dostavu, obavijestit ćemo vas o tome na email koji ste naveli.
Ukoliko i nakon ovih uputa imate pitanja vezana za proces narudžbe, kontaktirajte nas putem emaila ili telefona.

Uvjeti korištenja

Ovi uvjeti reguliraju poslovni odnos između Pollak dizajn d.o.o., Pohorska 20, 10 090 Zagreb,
OIB: 84659891443, zastupan po direktoru Marku Pollaku, koji je izdavač internetske trgovine Pollak cvijeće (u daljnjem tekstu Pollak flowers) i naručitelja. Korištenjem Pollak flowers internet trgovine smatra se da ste upoznati i suglasni s uvjetima korištenja.

Opće odredbe

Pollak dizajn d.o.o., Pohorska 20, 10 090 Zagreb, OIB: 84659891443 izdavač je internetske trgovine Pollak flowers.
Naručitelj je osoba koja je naručila i platila proizvode.
Primatelj je osoba koju je naveo naručitelj prilikom narudžbe, a naručitelj ujedno može biti i primatelj.
Proizvodima se smatraju svi artikli na internet trgovini Pollak flowers.
Račun se ispostavlja na ime naručitelja ili ime njegove tvrtke i dostavlja se putem e-maila ukoliko nije drugačije navedeno.

Cijene

U sve navedene cijene na internetskoj trgovini Pollak flowers uključen je porez na dodanu vrijednost (PDV).

Proizvodi

Pollak flowers nastoji isporučiti u potpunosti jednak proizvod. Kako nabava cvijeća ovisi o sezoni postoji mogućnost da se isporučena dekoracija razlikuje od dekoracije sa slike. Cvijeće nedostupno u vrijeme narudžbe zamijeniti ćemo sličnim, iste kvalitete u naručenoj vrijednosti.

Narudžba

Radi točne i kvalitetne isporuke narudžbe zaprimamo isključivo dan ranije. Narudžbe zaprimljene u petak biti će isporučene u ponedjeljak ili prvi slijedeći radni dan ( ukoliko je ponedjeljak praznik)  u vremenu od 9-16h ukoliko nije drugačije dogovoreno. MOLIMO DA NARUDŽBE IZVRŠAVATE ISKLJUČIVO U TOKU NAŠEG RADNOG VREMENA KAKO BI MOGLI NA VRIJEME NARUČITI CVIJEĆE, NAPRAVITI NARUDŽBU I ISPORUČITI PROIZVOD. Za narudžbe naručene izvan našeg radnog vremena koje je navedeno na našoj web stranici, a koje nisu isporučene u željeno vrijeme klijenta ne odgovaramo. Narudžbe će biti isporučene u prvom mogućem slobodnom terminu dostave, isti ili najkasnije drugi dan. Narudžba je važeća od trenutka primljene uplate. Nakon narudžbe, naručitelju na mail stiže potvrda sa svim navedenim podacima, kao i podacima za plaćanje. Za uplaćeni iznos narudžbe koja je naručena izvan radnog vremena poslovnice i koja zbog toga nije mogla biti isporučena u traženo vrijeme ili dan ( radno vrijeme je navedeno na stranicama www.pollakcvijece.com ), nije moguće dobiti povrat novaca već poklon bon u uplaćenom iznosu.
Narudžbu je moguće promijeniti u roku od sat vremena, unutar našeg radnog vremena putem e-maila ili telefona. Pod promjenom narudžbe, smatra se promjena teksta u poruci primatelju, promjena podataka primatelja, adrese i sl. Naručitelj mora obratiti pažnju na ispravnost prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, a posebno na ime, prezime i adresu primatelja. Za neuspješne dostave zbog nepotpunih ili netočnih podataka ne odgovaramo
Naručitelj mora biti siguran da će primatelj biti na mjestu određenom za dostavu u željeno / navedeno vrijeme dostave, jer u protivnom proizvod se ostavlja ispred vrata, kod susjeda i sl (osim kada je dostavu potrebno najaviti).

Otkazivanje

Zakon o zaštiti potrošača regulira otkazivanje narudžbe.
Narudžbu je moguće otkazati prije nego je ona isporučena tj. prije no što je proizvod (buket, aranžman i sl.) izrađen i cvijeće naručeno, a to je dan prije isporuke narudžbe.  Zahtjev za otkazivanje narudžbe naručitelj treba uputiti u pisanom obliku, putem e-maila na adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com, najkasnije jedan dan prije isporuke narudžbe.

Dostava proizvoda

Pollak flowers dostavlja proizvod/e primatelju u dogovoreno vrijeme putem gradske kurirske službe. Narudžbe najavljujemo gradskoj dostavnoj službi dan ranije, pa Vas molimo da narudžbe isto izvršite dan ranije u toku našeg radnog vremena kako bi dostava bila na vrijeme izvršena. Molimo uzmite u obzir da narudžbe mogu uraniti ili kasniti +/- 1 sat zbog raznih uvjeta na cesti ili drugih neprilika za koje ne odgovaramo. Za kašnjenje, potrgane ili oštećene proizvode ili sve ostalo što se desi u dostavi, a nakon što smo isporučili proizvood dostavljaču, ne odgovaramo.

Dostavu vršimo nakon potvrde plaćanja.
Dostava se vrši od ponedjeljka do petka od 9.00 h do 16.00 h.
Dostavu na kućnu adresu vršimo na području Zagreba, Sesveta, Sesvetskog Kraljevca i Lučkog.
Cijena dostave nije uključena u cijenu te iznosi:

Zagreb / Buzin €10,00 (60,28 kn)
Sveta Nedjelja, Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Lučko 11,00 (75,00 kn)

SLANJE AUTOBUSOM: Van Zagreba šaljemo autobusom. €13,00 (98,00 kn) 

Paket je potrebno preuzeti na autobusnom kolodvoru u dogovoreno vrijeme.

Osim primatelja, cvijeće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primatelja, ukoliko to želi.
Moguća je dostava u bolnice, urede i hotele ali uz pripadajuće informacije, puni naziv, adresu, broj sobe, naziv ili broj odjela, radno vrijeme.
Ukoliko nije moguće doći do primatelja, cvijeće se predaje službenoj osobi ili osobi na navedenoj adresi (npr. u bolnici medicinskoj sestri, recepcionaru u hotelu, ukućanima i sl.).
Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada primatelj, osoba na toj adresi ili službena osoba preuzmu dostavljeni proizvod ili ako su ispunjeni svi uvjeti iz članka ( Neizvršena dostava ”

Neizvršena dostava

Dostava nije moguća u sljedećim uvjetima: primatelj odbija pošiljku, netočne informacije o primatelju, primatelj nije na adresi, viša sila.
Ukoliko ne možemo ispuniti dostavu iz bilo kojeg razloga, kontaktirati ćemo naručitelja i dogovoriti daljnje korake. Ukoliko se nitko od kontakata ( naručitelj/ica – primatelj/ica ) ne javlja i nema mogućnosti ostavljanja proizvoda ispred vrata ( zaključana zgrada, dvorište, ulaz ili ostalno što bi onemogućilo ostavljanje proizvoda na sigurnom), a dostavna služba ih nije u mogućnosti kontaktirati, narudžbu vraćamo u poslovnicu.  Ukoliko se naručitelj/ica ili primatelj/ica  povratno javi nakon što je narudžba / proizvod vraćen/a u poslovnicu, narudžbu je potrebno pokupiti osobno, ili platiti i dogovoriti drugu dostavu sa novim prvim slobodnim vremenom i datumom dostave.

Cvijeće čuvamo 24 sata od neuspjele dostave. U tom periodu je potrebno da se naručitelj ili primatelj izjasne oko načina prikupa narudžbe. Nakon toga ga zbrinjavamo u otpad, a dostavu smatramo izvršenom.

Reklamacije

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi riješili problem na obostrano zadovoljstvo. U slučaju reklamacije na proizvod postupiti u skladu s odredbama Zakona o obveznim odnosima Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, internet trgovina Pollak flowers Vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz internet kupovinu šaljete na e-mail adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com.

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno članku 79, Zakon o zaštiti potrošača, naručitelj nema pravo na jednostrani raskid ugovora ( povrat robe ) u roku od 14 dana.
Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:
1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
Za detalje kontaktirajte nas putem e-maila na adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com.

Autorska prava

Strogo je zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala (tekstovi, slike, logo i sl.) ili bilo kakvo drugo mijenjanje ove internetske stranice bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Pollak dizajn d.o.o. . Kršenje ove zabrane rezultira povredom prava intelektualnog vlasništva i može dovesti do pokretanja više vrsta sudskih postupaka.

Sigurnost plaćanja kreditnim / debitnim karticama

Pollak flowers ne pohranjuje brojeve kreditnih / debitnih kartica, a ostali podaci nisu dostupni neovlaštenim osobama. Sve transakcije biti će provedene u hrvatskoj valuti. Naplaćeni iznos na vašoj kreditnoj / debitnoj kartici konvertiran je u vašu / lokalnu valutu prema tečaju vašeg kartičara. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava T-Com PayWay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava T-Com PayWay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Prikupljanje, obrada i sigurnost osobnih podataka ( Zaštita i prikupljanje osobnih informacija )

Pollak dizajn d.o.o. ( Pollak Flowers ) se obvezuje, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje ugovora. Pollak dizajn d.o.o. ne šalje promotivnu, neželjenu i sl. elektroničku poštu, osim one vezane za narudžbu, niti sakuplja evidenciju adresa za slanje istih. Svi djelatnici Pollak dizajn d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Voditelj obrade podataka

Pollak dizajn d.o.o., Pohorska 20, 10 090 Zagreb je voditelj obrade osobnih podataka internet trgovine i poslovnice Pollak flowers. Politika privatnosti primjenjuje se na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo

Za potrebe poslovanja (ispunjenja ugovora) prikupljamo sljedeće podatke:

Ime i prezime naručitelja
Adresu naručitelja (ulica, kućni broj, grad, država)
Email adresu naručitelja
Telefonski broj naručitelja
Ime i prezime primatelja
Adresa za dostavu (ulica, kućni broj, grad)
Telefonski broj primatelja (poželjno radi lakše organizacije dostave)

U koju svrhu se koriste podaci:
Prikupljeni podaci koriste se za izvršavanje ugovora tj. za dostavu naručenog proizvoda, izdavanje računa i kontaktiranje primatelja ili naručitelja, a vezano za izvršenje ugovora tj. dostavu cvijeća, ukoliko je to potrebno. Podatke ne koristimo u druge svrhe tj. ne šaljemo newslettere, ne obrađujemo podatke za neku drugu svrhu, niti ih ustupamo trećoj strani za obradu, osim partnerima za izvršenje ugovora tj. dostavu cvijeća, te kroz servise (email i hosting servisi) koje koristimo samo u svrhu izvršenja ugovora tj. dostave cvijeća.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:
dostavnim službama (podaci primatelja)
partner cvjećarnicama (podaci primatelja)
Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Za procesuiranje kreditnih / debitnih kartica koristimo uslugu PayWay Hrvatskog Telekoma, koji koristi enkripciju kako bi zaštitio podatke kod procesuiranja kreditnih kartica.

Iznimno otkrivanje osobnih podataka
U slučaju zakonskih odredbi ili kada od nas to zatraži ovlašteno tijelo RH ( policija, sud, inspekcija i sl. ), podaci će biti ustupljeni zahtjevatelju.

Gdje se pohranjuju osobni podaci

Osobni podaci pohranjuju se u obliku elektroničke pošte na poslužiteljima koje koristimo, a pristup njima zaštićen je lozinkom i enkripcijom. Također, kao mjera opreza, podaci se pohranjuju i na poslužitelju u obliku log datoteke (u slučaju da sustav elektroničke pošte ima poteškoće u radu).
Za usluge elektroničke pošte koristimo G Suite.
Za potrebe izdavanja računa, podaci (naručitelja) se pohranjuju unutar aplikacije Synesis.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Kako bi osigurali sigurnost podataka, koristimo samo provjerene servise u našem poslovanju.
Za elektroničku poštu koristimo G Suite koji koristi najsuvremenije zaštite kao što su 2 step verification, security key enforcement, suspicious login monitoring, data loss prevention, enhanced email security i dr. i koji je GDPR usklađen.
Više informacija na https://privacy.google.com/businesses/compliance/
Za slanje automatske elektroničke pošte kreirane u procesu narudžbe (e-mail narudžbe) koristimo WooCommerce koji je GDPR usklađen i koristi https protokol (SSL). Više informacija na https://woocommerce.com/2017/12/gdpr-compliance-woocommerce/#
Za plaćanje kreditnim / debitnim karticama koristimo PayWay Hrvatskog Telekoma koji zadovoljava PCI DSS sigurnosni standard najviše kategorije. Više informacija na https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/ict/payway.
Također, sva komunikacija između korisnika i internetske trgovine odvija se putem https (secure) protokola i zaštićena je SSL/TLS enkripcijom.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni i legitiman interes pohrane podataka

Podaci u log zapisima na serveru automatski se brišu 45 dana nakon kreiranja.
Podaci o narudžbama poslane na naš poslužitelj elektroničke pošte čuvaju se neograničeno, a minimalno 11 godina prema zakonu o računovodstvu, temeljem kojeg se podaci o svoj dokumentaciji temeljem koje je izvšeno knjiženje u financijsko knjigovodstvo moraju čuvati 11 godina. Postoji legitimni interes za pohranu podataka i nakon navedenog zakonskog perioda od 11 godina, a taj je da kupci temeljem podataka iz ranijih narudžbi mogu jednostavnije, bez ponovnog popunjavanja obrazaca i prolaženja kroz postupak, napraviti novu narudžbu za dostavu prema podacima iz ranije narudžbe, kao i korištenje podataka za plaćanje i linka za plaćanje unutar ranije napravljenih narudžbi, a kako bi te uplate i narudžbe povezali sa podacima za dostavu (što kupci i čine, ta odluka proizlazi iz prakse). Kupac ima pravo, nakon isteka zakonskog roka za čuvanje podataka, iskoristiti svoje pravo na zaborav (prema niže navedenim uputama), no tada neće moći koristiti navedene prednosti.
Podaci poslani prema postmarkapp.com zadržavaju se 45 dana od slanja (na njihovim poslužiteljima), a nakon toga se brišu, a bounce emailovi (oni koji nisu isporučeni – npr. pogrešna email adresa) čuvaju se godinu dana. Podaci potrebni za kreiranje računa (podaci naručitelja) čuvaju se koliko i podaci narudžbe, unutar aplikacije Synesis, kojom se računi i kreiraju (a skladište se lokalno).

Pristup i izmjena podataka

Podaci koje ste unijeli ne nalaze se u centralnoj bazi, već se u procesu narudžbe generira elektronička pošta (e-mail) sa podacima koje ste upisali u procesu narudžbe, te se dostavlja vama na email koji ste naveli u procesu narudžbe, pa samim time imate pristup podacima. Isti su poslani i nama na poslužitelj elektroničke pošte koji koristimo. Kako podatke ne skladištimo osim putem emaila (ne koristimo centralnu bazu podataka), nije ih moguće izmjeniti, a ukoliko je potrebno ažurirati podatke vezane za narudžbu, moguće ih je poslati nama kao odgovor na e-mail narudžbe ili na naš kontakt email pollakcvijece@pollakcvijece.com.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku, nakon isteka zakonskog roka za čuvanje podataka, zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na e-mail adresu pollakcvijece@pollakcvijece.com te će podaci biti obrisani, osim u slučaju da postoji druga zakonska obveza čuvanja podataka, legitiman interes, te osnova za ostvarenje zakonskih prava koja to priječi.
Zahtjev za brisanje podataka u mogućnosti smo obraditi ukoliko je on poslan sa adrese elektroničke pošte sa koje je narudžba napravljena, sa imenom i prezimenom, te kontakt telefonom osobe koja šalje zahtjev, a kako bi korisnike zaštitili od zlouporabe vaših osobnih podataka (npr. lažno predstavljanje).

Kolačići

Pollak flowers koristi kolačiće (eng. cookie – mala tekstualna datoteka/file kojeg generira web poslužitelj, a internetski preglednik ga sprema na računalo korisnika) kako bi osigurao funkcionalnost internetske trgovine i radi praćenja posjećenosti stranice (za što koristi Google Analytics – Google alalytics privatnost). Korisnik Pollak flowers internetske trgovine može regulirati primanje kolačića putem postavki unutar internetskog preglednika. Pollak flowers isključuje svaku odgovornost za gubitak funkcionalnosti usluge kada korisnik drugačije regulira (onemogući) prihvat kolačića.

Rješavanje sporova

Regulativom Europske unije, sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem poveznice http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
Platformu mogu koristiti potrošači i trgovci.
Za pravni sporove koji mogu nastati vezani za korištenje internetske trgovine Pollak cvijeće nadležan je sud u Zagrebu.

Završne odredbe

Pollak flowers zadržava pravo u bilo kojem trenutku ukinuti ili promijeniti odredbe ovih uvjeta poslovanja, stoga savjetujemo da provjerite uvjete prije nego što namjeravate koristiti internetsku trgovinu. Pollak flowers nije odgovoran za nemogućnost korištenja usluga internetske trgovine izazvanu višom silom, kao niti za štetu nastalu uslijed okolnosti koje se smatraju višom silom.

Kako naručiti

Pročitajte upute i slijedite ih u procesu narudžbe. Proces narudžbe jednostavan je i ne zahtjeva registraciju, a Pollak flowers ne skladišti podatke o narudžbama/karticama.

1. Izaberite jedan ili više proizvoda iz naših kategorija.

2. Unutar stranice moći će te birati veličinu proizvoda, ukoliko je proizvod dostupan u više od jedne veličine. Nakon što ste odabrali veličinu proizvoda, klikom na gumb “DODAJ U KOŠARICU” proizvod je dodan u košaricu, što je vidljivo i u gornjem desnom uglu (na vrhu stranice u mobilnom prikazu), Višestruko klikanje na gumb “dodaj u košaricu” dodaje isti proizvod u košaricu više puta tj. povečava se količina istog proizvoda. Ukoliko želite dodati još neki proizvod u košaricu, ponovite postupak.

3. Nakon što su proizvodi koje želite naručiti u košarici, kliknite na “Vidi Košaricu” u gornjem desnom uglu (na vrhu stranice u mobilnom prikazu). Prikazat će vam se sadržaj vaše košarice tj. popis proizvoda u košarici. Ukoliko košarica sadrži proizvode koje želite naručiti, u donjem lijevom kutu izaberite između opcija „osobno preuzimanje u poslovnici„ ili odaberite dostavu za željeno područje (Zagreb, Sesvete, Sesvetski Kraljevec ili Lučko ). Kada označite željeno, kliknite na gumb “NARUDŽBA / PLAĆANJE”. Ukoliko neki proizvod želite ukloniti, kliknite naoznaku “X” koji se nalazi uz proizvod koji želite ukloniti.

4. Nakon što kliknete na gumb “NARUDŽBA / PLAĆANJE”, prikazat će vam se obrazac za narudžbu. Popunite obrazac potrebnim podacima. Polja označena znakom * su obavezna polja i potrebno ih je ispuniti kako bi uspješno napravili narudžbu. Neka od polja nisu obavezna, no predlažemo da što detaljnije ispunite obrazac kako bi imali što više informacija za dostavu.
* Ukoliko želite da račun glasi na pravnu osobu (tvrtku / obrt / djelatnost) u napomenu je potrebno upisati Naziv, Adresu i OIB poslovnog subjekta.
* Za način plaćanje moguće je birati kreditnu / debitnu karticu ili internet bankarstvo / opću uplatnicu.
* U polje napomena upišite dodatne informacije za dostavu (naziv tvrtke, odjela, posebne upute, drugo prezime na vratima – podstanari, željeni datum i vrijeme dostave , poruku i sl.), ukoliko postoje.
* Radno vrijeme dostave je od ponedjeljka do petka od 9.00h – 16.00h

5. U posljednjem koraku, ovisno o izabranom načinu plaćanja, preusmjereni ste na stranice zasigurno plaćanje kreditnim karticama ili vam se prikazuju (i na email šalju) podaci za plaćanjeinternet bankarstvom / općom uplatnicom.
* Pollak cvijeće ne pohranjuje brojeve kreditnih / debitnih kartica, naplata se odvija na T- Com PayWay stranicama za sigurnu online kupnju, a ostali podaci nisu dostupni neovlaštenim osobama. PayWay jamči sigurnost prilikom plaćanja karticama putem interneta. Prilikom plaćanja kreditnim / debitnim karticama, možete koristiti Premium Visa, MasterCard, Visa i Diners kreditne kartice ili Visa i Maestro debitne kartice (kartice tekućeg računa).
* Ukoliko vam se u procesu plaćanja otvori dodatan prozor / obrazac i zahtjeva neki oblik verifikacije plaćanja (lozinka, pin, datum rođenja i slično), onda se radi o dodatnoj zaštiti Vaše banke / kartičara za plaćanja putem interneta i bez tog koraka nije moguće izvršiti transakciju.
* Kod plaćanja kreditnom / debitnom karticom, email narudžbe nije potvrda plaćanja. Nakon uspješno izvršenog plaćanja, zaprimit će te dodatan email od PayWay-a kao
potvrdu uspješne transakcije.
* Prilikom kupnje, iznos narudžbe se predautorizira, a naplata se vrši tek nakon isporučene dostave. Ukoliko proizvod nismo u mogućnosti isporučiti, predautorizacija će biti otkazana tj. iznos vam neće biti naplaćen, o ćemu ćete biti obaviješteni (Nemogućnost  isporuke se ne odnosi na dostavu, već na dostupnost proizvoda na određenoj lokaciji).
* Podaci za plaćanje internet bankarstvom isti su kao i podaci za plaćanje općom uplatnicom.

* Plaćanje općom uplatnicom možete izvršiti u poslovnici bilo koje banke, u poštanskim uredima ili poslovnicama FINA-e.
* Ukoliko plaćate internet bankarstvom / općom uplatnicom, molimo vas da potvrdu plaćanja (pdf, scan ili fotografiju) pošaljete na naš email (preporučamo kao odgovor na email narudžbe koji ste zaprimili).
* Kod plaćanja internet bankarstvom / općom uplatnicom bitno je da ispravno upišete “poziv na broj odobrenja” kako bi vašu uplatu povezali s narudžbom.
* Ukoliko proizvod nismo u mogućnosti isporučiti, izvršit ćemo povrat sredstava, o ćemu ćete biti obaviješteni. Ukoliko plaćate sa inozemnog računa na naš hrvatski, dodatno zaračunavamo iznos od 7 eura koji pokriva troškove provizije banke.

6. Nakon što ste napravili narudžbu i izvršili plaćanje, na email narudžbe (nakon što provjerimo narudžbu) odgovorit ćemo vam da je narudžba zaprimljena. Ukoliko uočimo nepravilnosti, nedostatke ili nelogičnosti u narudžbi, kontaktirat ćemo vas na navedeni (vaš) email ili putem telefona. Nakon što izvršimo dostavu, obavijestit ćemo vas o tome na email koji ste naveli.
Ukoliko i nakon ovih uputa imate pitanja vezana za proces narudžbe, kontaktirajte nas putem emaila ili telefona.